روانشناسي

 
 
اختلالات خلقي و اضطراب
|

اختلالات خلقي و اضطراب

اختلالات اضطرابي
همه ي ما در بسياري از موقيعت هاي زندگي به طور طبيعي احساس اضطراب مي كنيم، رايجترين واكنش به فشار رواني و محرك تنش زا، اضطراب است.

مفهوم اضطراب
منظور از اضطراب، هيجان ناخوشايندي است كه با اصطلاحاتي مانند نگراني، تنش و ترس بيان مي شود.

اكثر رفتارهاي اضطرابي، رفتارهاي كاملا طبيعي و به صورت واكنش هاي سازگارانه هستند كه به ما كمك مي كنند تا در شرايط دشواري كه برايمان پيش آمده صحيح عمل كنيم.

گاهي اضطراب آنقدر شديد يا انقدر با رويدادها و موقيعت هاي نامناسب همراه مي شود كه براي فرد مشكل ساز و ناسازگارانه جلوه مي كند و به اضطراب مرضي و اختلال اضطرابي تبديل مي شود.

نشانه هاي اختلالات خلقي و اضطراب
در اختلال اضطرابي، ميزان ترس بسيار بيشتر از تهديد يا خطر است. يعني شدت ترس با شدت تهديد تناسب منطقي ندارد (مثلا در فوبياهاي خاص: ترس از آسانسور).
افراد دائما خود را در حالت ترس و نگراني مي بينند بدون آنكه علت آن مشخص باشد.
ترس و نگراني به طور مزمن وجود دارند و دايما فرد را رنج مي دهند، تا جايي كه نمي تواند زندگي روزمره ي خود را با حالت عادي پيش ببرد.
اين حالت ممكن است باعث شود كه فرد نتواند شغل خود را حفظ كند يا با دوستان، همسر يا اعضاي خانواده روابط طولاني مدت داشته باشد.
انواع اختلالات خلقي و اضطراب
اختلال اضطراب جدايي
اختلالي رواني كه در آن، فرد به علت جدا شدن از خانه يا از افرادي كه به آنها وابستگي عاطفي زيادي دارد (پدر، مادر، پدربزرگ، مادربزرگ، فرزندان، خواهر، برادر، همسر) به شدت مضطرب مي شود.

اختلال وحشتزدگي
اختلال وحشتزدگي، يعني حملات مكرر وحشت يا اضطراب. حمله ي وحشت زدگي عبارت است از ترس و ناراحتي شديد كه در عرض چند دقيقه به اوج خود مي رسد.

اين حملات با بعضي سمپتوم هاي فيزيكي همراه هستند، از جمله: تپش قلب، تنفس سريع، سرگيجه، تعريق زياد، تهوع و لرزش.

آگورافوبيا
افراد مبتلا به آگورافوبيا هميشه مي ترسند كه مبادا در جايي گير بيفتند و در صورت نياز فوري نتوانند به موقع كمك دريافت كنند، ترس از فضاهاي بسته يا فضاهاي باز، ترس از استفاده از انواع وسيله ي حمل و نقل، ترس از ايستادن در صف و قرار گرفتن در داخل جمعيت از اين دسته اختلالات هستند.

فوبياهاي خاص
عبارتند از ترس هاي افراطي، غير منطقي و مداوم نسبت به يك شيء يا يك وضعيت خاص (مثلا ترس از پرواز با هواپيما، ارتفاع، حيوانات، آمپول، مشاهده ي خون).

اختلال اضطراب اجتماعي
عبارت است ترس شديد و دايمي از موقيعت هايي كه در آنها فرد، در جمع ديگران قرار مي گيرد يا بايد جلوي آنها كاري كند (سخنراني كند).

افراد مبتلا به اين اختلال از هرگونه موقيعت اجتماعي كه فكر مي كنند در آن مورد ارزيابي منفي ديگران قرار مي گيرند، مي ترسند و سعي مي كنند از آن دور باشند.


اختلال دو قطبي
اختلال دو قطبي چيست؟ انواع | علائم و علل دو قطبي
0 ديدگاه/ژانويه 1, 2022
ادامه مطلب
۲٫ اختلالات خلقي
اختلالات خلقي عبارتند از ناراحتي ها و نابساماني هاي هيجاني و عاطفي كه باعث مي شوند فرد از درون ناراحت باشد و نتواند كارها و وظايف خود را خوب انجام دهد.

اختلالات خلقي به دو دسته ي كلي اختلالات افسردگي و اختلالات دو قطبي تقسيم مي شوند.

منبع:مركز مشاوره و روانشناسي مشاورانه-اختلالات خلقي و اضطراب



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1401/10/5 
زمان : ۱۶
افسردگي، انواع افسردگي را بشناسيد
|

افسردگي، انواع افسردگي را بشناسيد
افسردگي يك نوع اختلال خلقي است و غم و ناراحتي ايجاد مي كند كه باعث آزار و اذيت فرد مي شود.

افرادي كه به بيماري افسردگي دچار مي شوند معمولا انرژي آن ها كاهش مي يابد و لذت و علاقه خود را از دست مي دهند، تمركز آن ها بر روي مسائل كاهش يافته و بيشتر احساس گناه مي كنند و به مرگ و خودكشي فكر مي كنند.

افسردگي بايد در مراحل اوليه تشخيص داده شود تا با استفاده از دارو و جلسات روان درماني و مشاوره روانشناسي و يا با تغيير سبك زندگي اثرات افسردگي كاهش يابد و درمان شود.

اما اگر به علائم افسردگي توجه نشود ممكن است فرد به خودكشي فكر كند و عملكرد فردي او دچار اختلال شود.


انواع افسردگي
انواع افسردگي
افسردگي شامل اختلالات گوناگوني مي شود و توجه به نشانه ها و درمان آن بسيار اهميت دارد.

در اين مقاله انواع افسردگي و اثرات آن را مورد بررسي قرار مي دهيم.

اختلالات افسردگي
افسردگي يك نوع اختلال خلقي مي باشد كه در بين افراد جامعه بسيار شايع است، افسردگي باعث مي شود كه فكر و نگرش فرد در مورد خودش، ديگران و دنيا دچار تغييراتي شود.

اتفاقات ناگوار و اشتباهاتي كه در گذشته انجام داده است ذهن او را درگير مي كند و به صورت نشخوار هاي فكري به سراغ ذهنش مي آيد و فرد نسبت به زندگي احساس نااميدي كرده و بدبين مي شود.

نشخوارهاي فكري باعث مي شوند كه فرد افسرده در زندگي خود احساس شادي نكند و نسبت به چيزهايي كه قبلا برايش هيجان انگيز بوده است حسي ندارد و براي او لذتي نخواهد داشت.

انواع افسردگي
افسردگي اساسي يا عمده
يكي از شايع ترين اختلالات رواني اختلال افسردگي اساسي مي باشد كه به آن ماژور نيز مي گويند، اين افسردگي با علائم زيادي همراه است كه در زير به آن ها اشاره شده است.

احساس نااميدي و پوچي و غم در اكثر روزها
كم شدن انگيزه و كاهش علاقه و لذت از انجام كارهاي روزانه
باعث كاهش يا افزايش اشتها مي شود و ممكن است كاهش و يا افزايش وزن را در پي داشته باشد.
كم خوابي يا خواب زياد
خستگي و كسالت و كاهش انرژي
احساس گناه و بي ارزش بودن و كاهش اعتماد به نفس
كم شدن قدرت تمركز و كاهش توانايي تصميم گرفتن
فكر كردن زياد در مورد مرگ و خودكشي
كاهش برقراري روابط با ديگران
افت تحصيلي و شغلي
نگاه منفي به آينده
اين اختلال ناتوان كننده است و بر روي زندگي فرد تاثير منفي مي گذارد و باعث مي شود فرد فعاليت هاي عادي اش را نتواند انجام دهد.

افسردگي ماليخوليايي نشانه هايش مانند افسردگي اساسي مي باشد و روش هاي تشخيص آن ها يكي است.

منبع:كانون مشاوران ايران-افسردگي، انواع افسردگي را بشناسيد



:: ات مرتبط:

:: برچسب‌ها:
نویسنده : ravanshenas4455
تاریخ : 1400/11/2 
زمان : ۱۷
[ ]